Presents, Gifts, paintings, ceramics, plastic, jewelry, unique, silver jewelry, original jewerly, art, paintings, prints, sculpture, handmade Art The Castle


ALWAYS BEAUTIFUL

Едно от най-силните оръжия на жената винаги е била нейната красота. Затова и изкуството за разхубавяване е старо като света.
Египет се счита за люлка на древната козметика. 5000 години преди новата ера на древните египтяни е било известно пудренето на лицето, поставянето на сенки около очите, употребата на благовонни помади, боядисването на косите. В древна Персия са приготвяли различни козметични средства като пудри и благоуханни масла.
ВИНАГИ КРАСИВА Първите козметици в древността били жреците. Те владеели изкуството за приготвяне на различни козметични средства. В Древна Гърция са обръщали особено внимание на естествените и природни средства за разхубавяване. Стройното тяло и красивото лице са били на особена почит. През древността козметиката получила най-голям разцвет в Рим. Жената на Нерон - красивата Попея, е първата авторка на писмени козметични съвети.
Най- Представителната част от красотата на една жена е кожата на лицето й. Дори телесните недостатъци остават на заден план, ако кожата й е хубава. По тази причина грижите за нея стоят на първо място сред грижите за красота.
Първите три условия да бъде кожата ви здрава и свежа са: чистота, достатъчно сън, здравословна храна. И четвърто: НИКОГА НЕ Е КЪСНО ДА СЕ НАУЧИТЕ ДА БЪДЕТЕ КРАСИВА И ДА ОСТАНЕТЕ КРАСИВА!
Предлагаме ви три маски за освежаване и тонизиране на всякаква кожа.

МАСКА ОТ СМЕТАНА И ИЗВАРА

Смесете 1 супена лъжица прясна сметана, 1 супена лъжица прясна извара (безсолна) и 1 чаена лъжичка лимонов сок. Разбъркайте сместа до хомогенизиране. Намажете лицето за 15-20 минути, след което го измийте с топла вода, а след това със студена вода. Прилага се 1-2 пъти седмично в продължение на 4-6 седмици.

МАСКА ОТ ОВЕСЕНО БРАШНО

Към 1 супена лъжица овесено брашно (овесин) прибавете 1 g боракс (на върха на ножа) и разбъркайте с не преварено мляко, докато получите каша. Намажете лицето и шията при нормална кожа за 10 минути, а при мазна кожа за 15 минути. Тъй като маската леко се втвърдява, преди снемането й се измийте внимателно с хладка вода.

ЛЕЦИТИНОВА МАСКА

В стъклена чаша се разбиват един жълтък и 1/2 чаена лъжичка мед. Към тях прибавете 3-5 капки зехтин, 10 капки лимонов сок и около 1 чаена лъжичка овесено брашно, докато се получи каша. Намежете лицето и шията за 15-20 минути. Снемете я с хладка вода и поставете студени компреси.
Още древно китайските медици установили, че процесите на стареене най-напред се отразяват на лицето и косата. Ето защо те препоръчвали упражнения за поддържането им.
Масажът "Миене на лице" е известен още в VII век преди новата ера. Трябва да се прави сутрин, още докато сте в леглото. Едно о друга триете бързо дланите на ръцете, докато се затоплят добре. След това правите кръгови движения с дланите по лицето. Масажното движение започва от границата на челото, спуска се надолу и се достига до ръба на долната челюст, връща се през крилата на носа и се достига изходното положение. Този масаж подобрява храненето на кожата и тонизира еластичността й. Предотвратява и сутринно главоболие. Празничните дни наближават и според финансовите си възможности вие бихте могли да отделите средства, за да направите подарък на себе си или на ваша близка.
Share |
--> Send to a friend
Contact

Presents, Gifts, paintings, ceramics, plastic, jewelry, unique, silver jewelry, original jewerly, art, paintings, prints, sculpture, handmade

© All rights reserved 2011


Your e-mail:
Password:
Forgotten password

or Registration

Search

name, color, keyword or number.:Name days

Today Monday
(22 July 2024)

Magda, Magdalena

Incoming
(25 July)
Ana, Anna, Qna

(26 July)
Paraskev, Paraskeva, Parashkev, Parashkeva

Panteleii pytnik
(27 July)
Dobrin, Panteleii, Dobri, Dobrina

Search for names and name days:

search results here


Articles

Advertisement